Skip to content

Nikon Z9 Test Fotoshoot

Ik heb sinds 2015 een hoge resolutie camera erbij voor indien nodig veel megapixels beschikbaar. Ik wou vorig jaar eigenlijk de Z9, maar was niet leverbaar en indien je deze toch wou hebben dan moest je vooruit betalen, dat was mij iets te gortig. Zodoende de 810 ingeruild voor de Z7II. Nog ff gekeken naar de D850, een vertrouwde spiegelreflex met prima specificaties, maar de zijn tegenhanger de Z7II heeft dezelfde kwaliteiten maar dan zonder een spiegel. Beide vorig jaar getest op de ISL, allebei duidelijk geen camera voor indoor sport, maar wel voor mooie stils met veel pixels. Gekozen voor de systeemcamera met kitlens de Z 24-70 F4, qua prijs zeer aantrekkelijk, maar schijn bedriegt, deze lens is duidelijk beter dan mijn proflens 24-70 F2.8. Dit komt door de grotere lensvatting en plaatsing op de body (meer ruimte door wegvallen spiegel).
Een maand geleden kreeg ik de optie vrijblijvend te reserveren zonder aanbetaling bij mijn dealer, het zou een jaar gaan duren (ja ook daar lever problemen). Nu werd ik eind juli 2022 gebeld dat ik zomaar was opgeschoven in de wachtlijst 😃 heel even nagedacht….. Nu heb ik voor het eerst een sport en HR (Megapixel) camera in één.
Maar wat een opties en voor mij andere manier van bedienen, dus weer aan de studie en test shoots doen. De eerste was van onze flatties, zie hier het resultaat:

 

Afgelopen zaterdag 6 augustus heb ik dankzij Zwembad Jaspers, Bryan, Femke, Manou & Michelle de Nikon Z9 systeemcamera kunnen testen in het zwembad.
 
Het complete resultaat van deze shoot kan je zien op mijn Flickr pagina – https://bit.ly/NikonZ9TestFotoshoot  
 

Back To Top