Skip to content
© Kees-Jan van Overbeeke

Pipa & Zusie KCM 2022 FRC

Op zaterdag 28 mei hebben we met Pipa & Zusie deelgenomen aan de Kampioenschapsclubmatch van de Flatcoated Retriever Club.
Het was een hele ervaring voor hun en ons.
Beiden scoorden Zeer Goed en dat klinkt beter dan dat het is.
Volgens HondenPlanet: Zeer Goed (ZG)
De kwalificatie “zeer goed” is voor honden die over het algemeen aan de rasstandaard voldoen, echter heeft de hond enkele onvolkomenheid die het ideaalbeeld van het ras verstoort, waardoor zij niet in aanmerking komen voor de kwalificatie “uitmuntend”.

Opmerkingen:

Pipa

Zeer goed type. Mooi vrouwelijk hoofd, donkere ogen. Correct gebit. Goede hals en boven belijning. Goed lichaam voor maat. Recht in vooraanzicht. Goed gehoekte achterkant. Goed gangwerk van opzij. Een beetje los in vooraanzicht en smal in de achterkant. Een beetje open in haar vacht. Prachtig temperament.

Klik hier voor het Keurverslag van Pipa.

Zusie

Zeer goed type. Vrouwelijk hoofd. Een beetje lichte oogkleur. Correct gebit. Goede hals, sterke boven belijning. Een beetje kort en steil kruis. Goed gebouwd. Recht van voren, goed gehoekte achterkant. Gaat achter wat dicht en voor wat los. Mooie leverkleur. Mooi temperament.

Klik hier voor het Keurverslag van Zusie.

Back To Top