Fotografie

Volg mij op Twitter over mijn foto albums

Nikon NPS 

 

Eindelijk had ik zomer 2008 de tijd (en geld natuurlijk) om een nieuwe camera te kopen. Natuurlijk hadden we wel een camera, zo'n kleine digitale camera, waar we sinds 2003 heel veel plezier van hebben gehad. Maar er waren altijd omstandigheden dat ik mogelijkheden te kort had om iets goed vast te leggen. Nu blijven er altijd wensen, dus ook na aanschaf van een Nikon D300 met een standaard zoomlens (16-85) en een flits. Ik had al een 80-200/2.8 zoomlens van Nikon en die is nog steeds bruikbaar, maar wel gedateerd (1989). Zelf ben ik tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding, maar de ontwikkelingen gaan snel, had ik toch een D90 of D700 moeten kopen? Nu is het zo dat als je iets koopt het eigenlijk al verouderd is, dat is volgens mij met alles waar software aan te pas komt. Dus basta, ik doe het er gewoon mee, goed gebruiken en nog belangrijker goed kijken!

Inmiddels is het 2010 en heb met mijn D300 ruim achtendertigduizend foto's geschoten, waarvan het merendeel actieopnames van wedstrijdzwemmen. Eigenlijk kom ik met mijn combinatie D300 en 2.8 lens net te kort om binnen actie goed vast te leggen, zelfs op ISO 1600. Een hogere ISO waarde geeft nog meer ruis terwijl ik dit bij 1600 al te veel vindt. Twijfel en nog een twijfel, wat nu. Ondertussen verdien ik al een beetje terug met wat opdrachten (b.v. Edunova, Speedo en Keerpunt). Najaar 2009 kwam de Nikon D3s uit en deze camera zetten een nieuwe mijlpaal in de digitale fotografie. Niet op het gebied van nog meer pixels maar op lichtgevoeligheid. Een foto geschoten met ISO 6400 ziet er beter uit als een D300 op 1600 ISO. Dat was wat ik nodig heb dacht ik, maar wat kost dat. Nou genoeg en hoeveel precies kan je op Internet wel vinden. Natuurlijk kom je er niet, met alleen een body en een bijna vijfentwintig jaar oude lens. Dus ook een stel nieuwe lenzen erbij, lichtsterk en snel. Wat een verschil maakt dat, kan ik nu zeggen.

Ik heb in dit menu verschillende soorten fotografie staan, vandaar uit kan je naar verschillende albums klikken, veel kijk plezier en laat mij je mening weten.

Ik heb ook foto's staan op Panoramio, Flickr, 500px en Facebook.

Klik op onderstaande foto's voor meer informatie

 Sport

 


 Natuur


Toneel

 

  

Corso

 

 

 

 

 


Copyright ©2021 Kees-Jan van Overbeeke